28 Aralık 2011 Çarşamba

Örgü tarihçem ve Berat kuzumun bereleri :)

Bana örgüyü babam öğretti :) Evet,her ne kadar annem örgü konusunda çok maharetli olsa da bana öğretme konusunda aynı mahareti gösteremedi :) 5-6 yaşlarımda annemin bu konuda bana bişeyler gösterdiğini ama hızlı yaptığı için anlayamayarak tekrar tekrar "yine unuttum,nasıl yapılıyodu anne" diye sorular sorduğumu hatırlıyorum.Hatta bi komşu teyzeden laf işittiğimi de hatırlıyorum.Tam olarak ne dediğini hatırlamıyorum ama kafama bişeyler demişti bundan eminim :) Halbuki kafamda bi sorun yok gibi,anlatan becerememiş besbelli ki sonraki bi günde babacığım dayanamayıp oturttu beni önüne. Yavaş yavaş,tane tane gösterdi nasıl ilmek alındığını ve ben ondan sonra hiç unutmadım.:)
        Küçüklükte ufak tefek bişeyler yapmıştım ama ilk büyük işim nişanlıyken eşime yelek örmek olmuştu :) Annem yanımda olduğu için,kol ve yaka gibi bölümlerde onun desteğini almıştım.Ama oğluma hamile kaldığımda tek başıma ve modelli ilk örgüm olan bebek hırkasını yaparak asıl örgü tarihimi bşlatmış oldum :))) O zamanlar evde net yoktu,bi örgü dergisinden faydalanmıştım.O hırkadan sonra pek çok hediye örgü örerek ilerlettim bu işi. İlerlettim derken kendi çapımda bi ilerleme olduğunu belirtmeden geçmeyeyim..:)




Yandaki fotoda görülen takım,oğluşuma ilk ördüğüm atkı bere takımı.Bereyi kendim uydurmuş ve çevredekilerden çok beğeni toplamıştım.Çok basit ve hoş olduğunu düşünüyorum :) 100 ilmekle başlayıp 10cm kadar 1 düz 1 ters lastik örmüş,sonrasında 2 sırada bir, her iki yandan birer ilmek eksilterek üçgen oluşturmuştum.Diktikten sonra ucuna bir ponpon yaparak tamamlamıştım.




Bu bereyi ise maalesef şuan ismini hatırlamadığım bi blogcudan öğrenerek yapmıştım. Buna uygun güzelde bi atkı yapmış ve 2-3 kış kullanmıştık bu takımı.Bu berede çevreden çok ilgi görmüştü :)
 Turuncu montumuz küçülünce yeni mont aldık ve haliyle buna uygun bir bere şart oldu.Renk yeşil olunca kurbağa modelinde karar kıldık Berat'la.Bereyi her zaman ki gibi 2 şişle,tepeden başlayıp arttırarak ördüm ve diktim. Gözleri 5 şişle örüp içine silikon doldurdum ve en son siyah iple işlemeleri yaparak tamaladım.

Berat bu bereyi geçen kış severek kullandı ama bu yıl 1. sınıfa geçipte,tek başına okula gitmeye başladığından beri yan çiziyordu. Sonra öğrendim ki,okuldaki büyük çocuklar "aaaa..kurbağaya bakın,hahahah..." diye dalga geçmiş.Yavrucuğumda bu yüzden artık kullanmak istememiş. :)
 Sonra bi gün, bi arkadaşındaki -soyguncu şapkası-ndan bahsetti ve ona da öyle bi bere almamızı istedi :) Bende daha önce sağolsun pek çok açıklamalı örgü modelinden faydalandığım biryudumhobi nin bloğunda gördüğüm kar maskesini gösterdim oğulcuğuma. Arkadaşınınkinin ağız yerinde de delik varmış ama yinede beğendi modeli ve bende ördüm.Yalnız bizimkinin göz kısmı biraz daha küçük olduğu için boyun kısmını aşağı çekemiyoruz.Ya böyle takacak,ya çıkaracak :)


Arada yaptığım 1-2 beresi daha vardı ama onların fotosunu bulamadım :) İyiki de bulamamışım,yoksa bu post daha uzardı da uzardı....:)

21 Aralık 2011 Çarşamba

Tavşan Bere

 Geçen yıl pazardan 1 tl ye almıştım bu berenin iplerini.Çok hoş bi görünümü var.Bolero yapmayı da düşünüyorum kısmetse.Kürk gibi duruyo biraz :) Kuzuma geçen yıl ördüğüm Hello Kity li beresi olmuyor artık normal olarak :) (bi ara onunda resmini ekleyeceğim).Yeni bir bereye ihtiyaç duyduğumuz için bu ipleri değerlendirmeye karar verdim ve ortaya bu sevimli tavşan çıktı :) İki şişle ördüm.7 ilmekle başlayıp arttırarak devam ettim.İstediğim ölçüye gelince arttırmadan devam ettim.Ön kısmını kestikten sonra kulak ve arka kısmı biraz daha ördüm ve sonra kulak kısımlarını her iki yandan keserek bitirdim.Sonra diktim,bu kısım arka ortaya denk geliyor.Fotoda da gözüküyor zaten. Kulakları ördüm ve diktim,yüz şekillerini iğneyle işledim.

Bu da başta duruşu :)

17 Aralık 2011 Cumartesi

İlk Yaş..

Ne çabukta geçti 1 yıl.Oğlumda bu kadar farkında değildim gidişatın.2.kez anne olmak bende bu farkındalığı oluşturdu.Oğlumun doğumundan itibaren sürekli "büyüsede azcık rahat etsem" diye geçerdi sohbetler :) Fakat zamanın su gibi akıp geçtiğini görmekten mi,yoksa büyüdükçe rahat etmekten ziyade, rahatın daha da kaçtığının farkında olmaktan mı nedir bilmem düşünce yapım farklılaştı :) Kuzumun büyüdüğünü görmek hüzünlendiriyor beni...Aman neyse,duygusala bağladım yine :)

Amatörce yapmış olduğum pastamız :) Oğlumdan hevesimi almış olacağım ki öyle şaşaalı bi parti istemedim :) Kendi aramızda bi mum üfleyelim yeter.Çocukta, bende yorulmaktan bişe anlamıyacaktık diğer türlü :P. Ama pastası özel olsun istedim.Az buçuk elimden geliyor nede olsa..

Çirkin çirkin pozlar verdi benim minik kuzum..Bir yılı böylece geride bıraktık.Rabbim sağlıklı,mutlu,hayırlı nice yaşlarını görmeyi nasip etsin...

10 Aralık 2011 Cumartesi

Kuzumun bayramlığı

Biraz geç oldu ama anca sıra geldi.Kızım için diktiğim bayramlığın kumaşını geçen yıl,daha o karnımdayken almıştım.Kendime basit bi tunik diktim önce.Epey bi kumaş artınca kızımada bi elbise dikeyimde takım giyinelim diye düşündüm. Elbisenin üst kısmını burda dergisinden 86/92 beden bi gecelikten çıkarttım.Fırfırlarını rastgele yaptım.


Elbise tamamen bittikten sonra denedim anca ve kuzuya büyük geldiğini farkedince en üstteki fırfır dikişinin üzerinden lastik diktim makinede.Yaka kısmına faydası olmasada elbise genel olarak daha iyi durdu .
 Siyah lastikten saç bandı dikip üzerinede yoyo çiçek kondurunca aksesuarımızda tamam oldu.

Kurabiye Bloğuma da Beklerim