28 Şubat 2012 Salı

Dikiş Rehberi (singer) Satıyorum (Satıldı)




Singer'in Dikiş Teknikleri kitabı ile bu kitabı, içindekileri tam olarak bilmediğim için uygun fiyata bulunca ikisini birlikte almıştım bir kaç ay önce.Fakat aldıktan sonra baktım ki,ikisininde içinde neredeyse aynı bilgiler var. Bi tanesi bana yeteceği için bu kitabımı satmaya karar verdim. Sadece jelatinini açıp içine baktım,sıfır bir kitap yani. Üzerindeki etiket fiyatı 40tl,ben 25 e veriyorum.Almak isteyen olursa mesaj bırakmanız yeterli. Dikişe ilgi duyanların elinin altında bulunması gereken rehber bir kitaptır.İçeriği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için (ben zamanında çok aramış ama bulamamıştım) içinden bi kaç foto ekledim. 








Runner dan Dönme Salon Takımı


Daha öncede dediğim gibi mefruşat kursu hocamız şıkırtılı şeylerden çok hoşlanıyordu.Ben de hoşlanıyorum ama tabi her yerde kullanmak pek mümkün olmuyor.Bu örtünün biraz daha büyüğünü runner olarak yapmıştım fakat sonra sofranın ortasına,salata suyunun ve ortaya konan zeytinyağlıların çokça bulaştığı kısma sermek içime sinmedi :) Ben de o örtüyü konsolun üzerine serdim.Aynısının bir küçük boyunu yapıp onuda orta sehpama serdim.Çokta güzel oldu doğrusu :) Deri üzerine (tabi ki deri değil ama biz öyle diyorduk :) kurdele ve boncuk işlemeleriyle süsleyerek yaptım.Çok kullanışlı tavsiye ederim. Örnek almak isteyenler için yakın çekimi de aşağıda :)

25 Şubat 2012 Cumartesi

Çekiliş Varr..

Balköpüğü Tasarım'ın çok cici 2 hediyesi var..Bana biri çıksa yeter :) Katılmak isteyenler buradan buyursun..


22 Şubat 2012 Çarşamba

Yaza Girerken Yapılan Eldivenler :)


Aslında şapkayı örerken atkı ve eldiven de örebilirdim ama nasıl olsa her yere arabayla gidiliyor,kullanılmaz diye örmemiştim.Fakat kar yağıpta dolaşmak için dışarı çıkınca, anladım ki her zaman olmasa da zaman zaman ihtiyaç duyuluyormuş atkı ve eldivene :) Atkıyı o karlı dönemde bitirmiştim ama eldivenleri yeni bitirdim sayılır..Neyse,nasip olursa seneye kullanır artık minik tavşanım..
Eldiveni yapım aşamasında fotolayacaktım ama ipinden ne olduğu anlaşılmaz diye vazgeçtim..Soran olursa anlatırım :)



19 Şubat 2012 Pazar

Ömür Törpüsü Örtü :)

 Bu örtü aslında salon takımı olmak üzere,masa örtüsü olarak başlanmıştı.Hocamız sağolsun,ağır işlere pek bi meraklıydı.Kendince o da haklı tabi,sergide göz doldursun istiyordu öğrencilerinin işleri.Ama tabi olan bize oluyordu :) Örneği şablon üzerinden kendim beğenmiş ve boncuk işi olmasına ben  karar vermiştim ama yapmaya sıra gelince ne fena bir işe bulaştığımı anlamıştım.Kesme boncukları kontur olarak tek tek işledim tüm örneğe :S Aksatmadan sürekli işlediğim halde 2-3 ayımı almıştı şu örtüyü bitirmek..Aynı sabrı 2 parçada daha gösteremeyeceğimi anlayınca kendisini fiskos örtüsü yapmaya karar verdim.Kurstaki arkadaşlar hep acıyan gözlerle bakmışlardı bana,ben bile öyle bakıyordum kendime ya neyse :D Şimdi salonumun baş köşesinde,büyük bir ihtişamla parıldıyor :)

16 Şubat 2012 Perşembe

Titanyum Nakışı Pano


Biraz da mefruşat diyelim efenim. :) Bu aralar tembelliğim üzerimde.Kurabiye işleriyle meşgul olmamın etkisi de var sanırım.Ben de bari eski yaptıklarımdan bir şeyler ekleyeyim de bloğum boş kalmasın dedim :)



2 yıl önce mefruşat kursuna gittiğimde yapmıştım bu panoyu.Titanyum nakışı deniliyor..Pek çok şey yapılabilir ama kullanışlı olması açısından, böyle pano veya tepsi falan yapılması daha uygun olur bence..Arkadaşlardan üçlü salon takımı yapanlar da olmuştu ama dediğim gibi kullanışlı olacağını düşünmüyorum ben..
Yapımı zevkli ve çabuk biten bir iş.Gören herkes çok beğeniyor.Ben de seviyorum böyle şıkırtılı şeyleri zaten :) Malzemeleri biraz pahalı maalesef..2 yıl önce malzemelerine 30 küsür,çerçeveye de 35 civarı para vermiştim.Yani toplamda 70 tl ye yakın tutmuştu şu gördüğünüz pano..Ama değer di mi :) Bi daha ki postumda da ömür törpüsü fiskos masası örtümü yayınlarım artık..

8 Şubat 2012 Çarşamba

Yüz Değişikliği :)


Yukarıda,soldaki uzun saçlı bebeği hatırladınız mı? Benim yaptığım ilk bez bebek.Hani şuradaki :) Ben bu bebeğin yüzünü pilot kalemle boyamıştım.Benim minik tavşanım, bebeğin üzerine su damlatınca boyalar aktı. Çok canım sıkıldı tabi bu duruma ama hemen leke çıkarıcılarla müdahele ettim..Kötü görüntü gitti ama gözler tam anlamıyla silinmedi. Başka bir bez üzerinde tükenmez kalemle deneme yapıp,bunun pilot kalem gibi dağılmadığını görünce yeniden yüz çizimine başladım :) Böyle daha iyi oldu sanki,siz ne dersiniz??

2 Şubat 2012 Perşembe

Bez bebekler

Son posta bez bebeklerimi de tamamladım.Bebekleri bitireli çok olmuştu aslında ama elbiseleri kalmıştı bi tek.Onları da hallettim nihayet..
 Bu kısa saçlı sarışın kızımız sahibine verildi bile. Alttaki iki kızımız ise sahibine verilmeyi bekliyor..

1 Şubat 2012 Çarşamba

Şablon Tasarlama

Sanırım 15 gün olmuştur bu işe kafayı takalı :) Kurabiye bloğumu açtıktan sonra özel bir tasarımı olsun düşüncesindeydim.Az buçuk photoshoptan anladığım için,tasarımı da bana ait olsun istemiştim.Bu düşüncelerle nette ne bulabilirim,kendim yapabilir miyim diye bi araştırmaya girdim,bi daha da zor çıktım :) Çok güzel kaynaklar var bu işi anlatan.Ge-ce.blogspot ve bloggermodifiye.com çok güzel bilgiler paylaşmışlar bu konularla ilgili.Takıldığım konularda onlara da danıştım ama genel yorum, az da olsa html ve ccs bilgisine sahip olmam gerektiği yönündeydi. Ben tabi vakit kaybetmek istemiyorum :) Öğrenmeye kalksam bi kaç ay vakit ayırmam gerekiyor..
Kendi kendime kurcalayarak ve yabancı sitelerden,videolardan da bi miktar faydalanarak sonunda kendime ait bir blogger şablonu tasarladım ve her iki bloğuma da uyguladım :) Üstelik hiç bir html bilgisine gerek kalmadan! Blogger ın şimdiki şablon tasarımcısı ile html bilginiz olmasa da rahatlıkla kendinize özel bir şablonunuz olabilir. Tabi bir miktar herhangi bir resim programını da bilmeniz gerekiyor.Ben şablonlarımda scrapbook kitlerinden faydalandım.Eğer siz de kendi şablonunuzu tasarlamak isterseniz, bunu bir kaç saat içinde yapmanız mümkün!
Konuya ilgi duyan,nasıl yapıldığını merak eden olursa elimden geldiğince açıklamalı bir post hazırlarım. Benden haberler böyle işte.. ;)

Kurabiye Bloğuma da Beklerim