22 Mart 2012 Perşembe

Oda içinde odam,burası benim hobi köşem :)

 Başlık biraz bilmece-tekerleme arası gibi oldu :) Aslında henüz tamamlanmadı ama ben dayanamadım,hemen paylaşayım istedim. Oğlumun oda takımına ihtiyacı vardı.İhtiyaç listemizdeki sıra buna geldi ve yaptırmaya karar verdik.Öyleydi,böyleydi,şöyle mi olsun,böyle mi yapalım derken, bende bu durumdan nasiplendim :) Fotoda gördüğünüz oğlumun yatağı.Ranza gibi ama altı yatak değil,bana bir hobi odacığı :)
Hobi odası
Buda içi :) Masama tekerlekler takılacak ve içi benim ıvır zıvırımla döşenecek. Aslında burada çok güzel kurabiyede yapılır ya :)  Neyse,şansımı fazla zorlamayayım..Odacığımı düzenledikten sonrada sizlerle paylaşacağım..

19 Mart 2012 Pazartesi

İncili Yüzük Yapılışı

Herkese merhaba :) Size daha önce kurstan bir arkadaşımın öğrettiği bu yüzüğün yapımını anlatacağım.Ben çok beğenmiştim bu modeli.Fotodaki gibi zıt renklerle veya aynı tondaki boncuklarla yapmanız mümkün.Yapımı da oldukça basit bu yüzüğün yapım aşamalarını bol bol resimledim.
 Gerekli malzemeler; 40-50cm uzunluğunda misina (bendeki 0,25mm kalınlığında),7 adet inci,az miktarda kum boncuk,makas,çakmak :)
 Öcelikle 3 inciyi misinaya geçiriyoruz ve misinanın ortasına getiriyoruz.Böylece misinanın 2 ucu olacak ve biz bu iki ucu kullanacağız.
 4. incinin içinden, misinanın her iki ucunu çaprazlayacak şekilde geçiriyoruz.
 Ortaya çıkan görüntü bu şekilde oluyor.
 Misinanın her iki ucuna 1er inci geçiriyoruz.
 Diğer bir inciyi, yine misinanın her iki ucundan çaprazlayacak şekilde geçiriyoruz
 Görüntü böyle oluyor.
 Sıra kum boncuklara geldi.(Buradaki kum boncuk sayısı,kullanılan boncuğun iriliğine göre değişiyor.4-5-6şar adet olabiliyor.Ben 5 taneyle yaptım,siz elinizdeki boncuğa göre ayarlarsınız).Misinanın her iki ucuna 5er tane kum boncuk geçiriyoruz.
 2 kum boncuk daha aldım ve bunların içinden her iki misinayı çaprazlayarak geçiriyoruz.
 Böyle oluyor.
 Yine 5er boncuk geçiridim her iki tarafa. 
 Bu kez misina uçlarını ortadaki incinin içinden çaprazlıyoruz.
 Yine 5er boncuk geçiriyoruz her iki misinaya ve 2 tane daha alıp misina uçlarını içinden geçirerek çaprazlıyoruz.

 Misina uçlarını şimdide sondaki incinin içinden çaprazlayarak geçiriyoruz.
 Yine 5er aldık misinalara +2 tanenin içinden de misinayı çaprazladık.
 Şimdi parmağımızın altında kalan kısmı yapmaya başladık. Bu şekilde 5er boncuk her iki tarfa +2 de çaprazlamak için yaptığımız işlemi tekrarlıyoruz.
 Böyle daireler oluşuyor sonuç olarak.
 4-5 daire yetiyor genellikle.Hafif esneme özelliği de olduğu için,bol bırakmanıza gerek yok.Tabi yaparken parmağınıza ölçmenizde fayda var ;)
Son olarak karşı taraftaki incinin içinden 2 kez çaprazlayarak bi kaç kez düğümlüyoruz ve çakmakla uçlarını yakıp yapıştırıyoruz..10 dk.da hoş bir yüzük sahibi oluyoruz ;)

9 Mart 2012 Cuma

Klozet Takımı

Yine mefruşat kursunda yapmış olduğum bir eser :) O zamanlar netten görüp çok beğenmiş ve hocamıza göstermiştim..Adresi maalesef hatırlamıyorum ama yapan kişinin ellerine sağlık..
Bizimkinin ufak tefek kusurları oldu ama yinede çok güzel oldu :) Kullanmak üzere yapmıştım ama sonra hiç kıyamadım..Bizim evde sadece klozet var maalesef,böyle olunca ayaklar altına sermeye içim el vermedi. Kullanılmayan bir banyom olsaydı oraya sererdim ama :)
Yapımında peluş kumaş,astar ve içine elyaf kullandık. Üzerini gümüş kordonet ip ve kendi yaptığım organze güllerle süsledik. En zor kısmı da, hayalet iplikle bu süsleri monte etmek oldu :S defalarca dikip dikip söktüğümü hatırlıyorum..

Kurabiye Bloğuma da Beklerim