16 Ocak 2012 Pazartesi

Bez bebek nasıl yapılır

 

 Kızıma bir bebek dikmek istememle başladı her şey :) Önceleri nette bu tip kalıpları görmüştüm ama o zamanlar ihtiyaç yoktu. Geçenlerde aklıma geldi yine ve iyice bir kurcaladım internetteki kaynakları. En son youtube dan çok güzel bir kaynağa ulaştım. Hatunun biri o kadar ayrıntılı göstermiş ki videoda,hiç dikişten anlamayanlar bile rahatlıkla dikebilir. Kendi sitesinden,giysi kalıplarına kadar tüm kalıpları indirmek mümkün. Yapım aşamasının fotolarını çekecektim ama zaten hatun tüm ayrıntısıyla göstermiş,boşuna laf kalabalığı etmeyeyim diye hiç girmedim bu işe.. Yukarıdaki bizim kızımız.Eldeki malzemelerden bi kaç saat içinde bu çıkıverdi ortaya. Ancak saç kısmı biraz oyalayıcı.Onun yerine başka metodla yapmak daha pratik. Öceki gün 4 tane daha dikmeye başladım. :) Onlara yapacağım saçların fotolarını çekerim ve yayınlarım inşallah. 8 bölümden oluşuyor. Yinede aklınıza takılan,sormak istediğiniz bir durum olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ;) Size iyi seyirler..

Bebeğin ve elbisenin kalıplarına buradan ulaşabilirsiniz.. Sayfadaki ilk kalıp başka bir bebeğe ait. 2. kalıp bizim bebeğin,3. kalıp ise bebeğimizin elbisesinin kalıbıdır..












8 yorum:

  1. ellerine sağlık Handancım becerikli hatunsun vesselam...tuba...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum efenim..:)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir bez bebek, bende denedim, gerçekten güzel anlatılmış. Ama acemiliğimden sanırım, baya bi zamanımı aldı:) Ama yapması çok eğlenceli.Paylaşımın için çok teşekkürler handancım....Derya.

    YanıtlaSil
  4. Rica ederim Deryacım ne demek.İlk seferde olur o kadar :) Seninki de çok güzel olmuştu,ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  5. paylaşım için saol kaydettim tüm videoları tek tek
    bence kızı olan anneler için benzersiz bi çalışma bu
    tşkkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Kızımın ilk bebeğini yaptığım için ayrıca bi mutluluk duymuştum zaten :) Faydalı olabildiysem ne mutlu..

      Sil
    2. Merhaba bu bebegin kalıplarına ulaşmam mümkün mü:( arkadaşıma hediye yapmak istiyorum ama kalıp cizmeyi bir türlü beceremedim internettekilerin içinde en güzel bu görünüyor fakat kalıbını bulamadım

      Sil
    3. http://www.dollchamber.com/?page_id=31

      Linkte ilk kalıp başka bir bebek. Ortadaki bizim bebeğin kalıbı,en alttaki ise elbisenin kalıbı. Kolay gelsin..

      Sil

Kurabiye Bloğuma da Beklerim