1 Şubat 2012 Çarşamba

Şablon Tasarlama

Sanırım 15 gün olmuştur bu işe kafayı takalı :) Kurabiye bloğumu açtıktan sonra özel bir tasarımı olsun düşüncesindeydim.Az buçuk photoshoptan anladığım için,tasarımı da bana ait olsun istemiştim.Bu düşüncelerle nette ne bulabilirim,kendim yapabilir miyim diye bi araştırmaya girdim,bi daha da zor çıktım :) Çok güzel kaynaklar var bu işi anlatan.Ge-ce.blogspot ve bloggermodifiye.com çok güzel bilgiler paylaşmışlar bu konularla ilgili.Takıldığım konularda onlara da danıştım ama genel yorum, az da olsa html ve ccs bilgisine sahip olmam gerektiği yönündeydi. Ben tabi vakit kaybetmek istemiyorum :) Öğrenmeye kalksam bi kaç ay vakit ayırmam gerekiyor..
Kendi kendime kurcalayarak ve yabancı sitelerden,videolardan da bi miktar faydalanarak sonunda kendime ait bir blogger şablonu tasarladım ve her iki bloğuma da uyguladım :) Üstelik hiç bir html bilgisine gerek kalmadan! Blogger ın şimdiki şablon tasarımcısı ile html bilginiz olmasa da rahatlıkla kendinize özel bir şablonunuz olabilir. Tabi bir miktar herhangi bir resim programını da bilmeniz gerekiyor.Ben şablonlarımda scrapbook kitlerinden faydalandım.Eğer siz de kendi şablonunuzu tasarlamak isterseniz, bunu bir kaç saat içinde yapmanız mümkün!
Konuya ilgi duyan,nasıl yapıldığını merak eden olursa elimden geldiğince açıklamalı bir post hazırlarım. Benden haberler böyle işte.. ;)

2 yorum:

  1. valla nasıl güzel olmuş üstelik kendin de yapmışsın 2 katı güzel.hele şu beni takip eden kuş varya bayılıyrum ona nasıl yapılıyor.birde post aralarında bunlar da ilginizi çekebilir bölümleri zor iş midir bide :)))pasajım var bloğumda gösteremiyorum...1.5 yasında kızım var zaten zor yazıyorum..nasıl yapıldığına dair bi araştırma yapmadım böyle bi post çok faydalı lur çok acemilerin dikkatini çeker..sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğeniniz için.. Yapalı baya bi zaman geçti,unutmuş olabilirim bir miktar :) Ama yeniden kurcalayıp yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.. Uzuuun bir aradan sonra yeni post hazırlama vakti geldi sanırım :)

      Sil

Kurabiye Bloğuma da Beklerim